تولید یک مرحله ای لوله اسپیرال کاروگیت
روش تولید یک مرحلهای بسیار پر سرعت تر و کم هزینه تر
کاهش هزینه ماشین الات و کارگاه ، کاهش میزان مصرف برق ، سادگی و سرعت استارت خط، ضایعات کمتر و یکنواختی کیفیت از مزایای سیستم طرح تولید یک مرحله ای لوله اسپیرال کاروگیت می باشد .
استفاده از لوله های پلی اتیلن دو جداره در دنیای امروز بدلیل مقاومت بالای ناشی از فاصله جدار بالایی و پایینی دیواره لوله و قیمت بسیار پایین نسبت به سایز و مقاومت قابل تحمل آن و همچنین عمر بسیار طولانی ناشی از جنس پلی اتیلن در حال گسترش و کارخانه های تولید این نوع لوله رو به افزایش است .
روش تولید لوله های پلی اتیلن اسپیرال و اسپیرال کارو گیت با روش سنتی و معایب این روش
لوله های پلی اتیلن که با روش اسپیرال یا حلزونی تولید می شوند شامل دو بخش می باشند که بخش اول کار ساخت یک پروفیل چهار ضلعی را بعهده داشته و بخش دوم پیچش پروفیل دور یک قالب بصورت اسپیرال و جوش فاصله بین پروفیل ها بوسیله پلی اتیلن است .
لوله کاروگیت در بخش اول (تولید پروفیل) که خود به اندازه یک خط تولید لوله تک جداره است باید عمود بر بخش دوم قرار گیرد و این حالت L بودن علاوه بر طول زیاد باعث نیاز به فضای بسیار بیشتر از طول خط و در واقع هدر رفتن بخشی از فضای کار خانه می شود .
تعداد ماشین آلات زیاد و در نتیجه قیمت خط تولید بالا ، هزینه نگهداری و استهلاک زیاد ، مصرف برق بالا به دلیل تعداد بخش ها و عدم استفاده بهینه از انها ،ضایعات خط در زمان استارت و همچنین در طول تولید (بدلیل طولانی بودن خط) زیاد ،استارت بسیار مشکل و زمان بر ،غیر یکنواخت بودن کیفیت تولید در سرعت بسیار بالاو نیز برای کنترل هر بخش نیاز به یک اپراتور و در کل به دو اپراتور (بجز کارگران ساده )برای کل خط از معایب دیگر این روش می باشند .
روش تولید لوله های پلی اتیلن اسپیرال و اسپیرال کارو گیت با روش یک مرحلهای
بخش خنک کننده
دلیل اصلی طولانی بودن خط تولید و مخصوصا بخش اول آن نیاز به خنک کردن پروفیل است و در روش سنتی پروفیل وارد یک حمام اسپری شده و از بیرون خنک می شود و اگر دیوراه را چندین لایه بهم چسبیده با ضخامت کم در نظر بگیریم در این حالت لایه زیرین سطح حرارت خود را با سطح لوله تقسیم و بخشی از حرارت به سطح انتقال و لایه بعدی نیز حرارت خود را با لایه زیر سطحی تقسم کرده و این عمل تا مغز لوله ادامه پیدا می کند
واضح است که زمان بسیار زیادی طول خواهد کشید تا مغز لوله نیز سرد شود پس نیاز به طول بسیار زیادی برای خنک کاری احساس می شود .روش استفاده شده در این طرح که علاوه بر خنک کاری سطح خارجی ، سطح داخلی نیز با اب خنک می شود و در نتیجه ضخامت موجود که باید سرد شود به نصف کاهش پیدا کرده و زمان خنک شده چها ر برابر سریعتر می شود .
پلی اتیلن رسانای خوبی نیست و زمان زیادی طول خواهد کشید که حرارت از مغز لوله به سطح خارجی اما در روش جدید بدلیل کم شدن ضخامت در این زمان نیز صرفه جویی شده است .
قالب درونی
در روش سنتی در بخش دای هد یک پروفیل چهار ضلعی با ابعادی بزرگتر از ابعاد مورد نظر تولید و با کشیدگی به ابعاد مورد نظر می رسد و در همین لحظه وارد حمام وکیوم شده و فشار منفی وکیوم شکل پروفیل را حفظ و همزمان آنرا با آب خنک می کند .در سرعت های بالا وکیوم همیشه توانایی حفظ شکل را نداشته و تغییر شکل ایجاد می شود .لوله کاروگیت
در این طرح استفاده از یک قالب داخلی بجای استفاده از قالب خارجی وکیوم برای شکل دهی به پروفیل و قالب داخلی به اندازه داخل پروفیل مورد نظر می باشد و در نتیجه پروفیل اولیه که سایزی بیشتر دارد با کشیده شدن به سایز مورد نظر رسیده به روی قالب داخلی حرکت می کند ، بنابراین دیگر نیازی به وکیوم و خنک کردن سریع همزمان با وکیوم (که بدرستی اتفاق نمی افتد) نیست و با بالا رفتن سرعت تولید بدلیل قالب داخلی هیچ اتفاق بدی برای شکل پروفیل نمی افتد .
همچنین قالب داخلی را می توان بصورت خمیده ساخت و در نتیجه پروفیل بصورت خمیده تولید می شود و دیگر نیازی به صرف انرژی برای خم کردن ان نیست که این کار در روش های قدیمی غیر ممکن است و همینطور به دلیل خم بودن پروفیل تغییر شکلی که در سیستم قبلی بر اپر خم کردن پروفیل مستقیم بوجود می اید در این سیستم اتفاق نمی افتد و در نتیجه تولیدی همراه با سرعت بالاتر خواهیم داشت .
تولید پروفیل یکجا
در سیستم قدیمی بدلیل وجود حمام وکیوم و حمام اسپری ،اکسترودر تولید پروفیل بسیار دور از قسمت دوم است در طرح جدید بدلیل توانایی جای دادن بخش خنک کننده در زیر قسمت جمع کن این امکان فراهم شده که تولید پروفیل دقیقا کنار قالب جمع کن قرار گیرد و در نتیجه امکان استفاده از خود اکسترو در جوش بصورت دو منظوره برای جوش پروفیل ها و برای تولید خود پروفیل فراهم شد که ان کار مزیت هایی در بر خواهد داشت .
شایان ذکر است طرح تولید یک مرحله ای لوله اسپیرال کاروگیت یکی از طرح های بر گزیده بخش نو آوری جشنواره نوآوری و شکوفایی استان کرمانشاه می باشد