15 نکته مهم در آزمون های تافل

 

 

مساله مهمی که باید در زمان ثبت نام برای آزمون تافل به آن توجه کنید، درج کد موسسه یا دانشگاهیست که قصد دارید پس از شرکت در آزمون، کارنامه شما به طور رایگان به آن مرکز به عنوان بخشی از متریال اپلیکیشن شما ارسال شود. در صورتی که این کد را وارد نکنید یا به اشتباه وارد کنید، امکان ویرایش و تغییر آن پس ازثبت نام وجود ندارد. در صورتی که بخواهید کارنامه اضافی برای شما صادر و به دانشگاه مقصد ارسال شود، موسسه ETS مبلغی را بابت این خدمات از شما مطالبه خواهد کرد.

 

کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی که از داوطلبان، مدرک تافل یا آیلتس را به عنوان بخشی از نیازمندی های پذیرش درخواست می کنند، دریافت کپی یا اسکن کارنامه را از متقاضی نمی پذیرند و باید مرکز ای تی سی‌، رونوشتی از کارنامه را مستقیما به نشانی دانشگاه مورد نظر شما ارسال کند.

 

 

البته در صورتی که شما برای رشته ای خاص در ترمی خاص برای دانشگاهی خاص apply کنید و موفق به اخذ پذیرش نشوید، نیازی به درخواست از ای تی اس برای صدور مجدد کارنامه تافل نیست و دانشگاه همین مدارک را برای ترم بعدی پذیرش استفاده خواهد کرد.

 

 

به هر حال، درج کد صحیح موسسه یا دانشگاهی که می خواهید اپلای کنید در زمان ثبت نام، حداقل ۱۰۰ دلار آمریکا برای شما صرفه جویی در پی خواهد داشت. برای همین، تلاش کنید پیش از ثبت نام برای آزمون تافل، فهرستی از دانشگاه هایی که قصد دارید در آن جا ادامه تحصیل بدهید را آماده کرده و پس از short list کردن نام موسسات، کد ۵ موسسه ای که احتمالا در آن جا مدارک تحصیلی را ارسال کنید، در بخش ثبت نام آزمون تافل وارد کنید.

 

در این گفتار برای آگاهی شرکت کننده گان محترم آزمون تافل، مواردی گوشزد می شود تا مورد استفاده داوطلبان محترم قرار بگیرد:

 

۱-تافل اینترنتی با تافل کاغذی تفاوت محتوایی ندارد و تنها تفاوت،‌ شیوه برگزاری آزمون است. تقریبا در ایران، فقط ازمون اینترنتی با مستر کارت برگزار می شود.

 

۲-اگر بین شرکت در آزمون تافل یا آیلتس شک دارید، ابتدا سعی کنید درک درستی از هر دو آزمون و الزامات شرکت در این آزمون ها بدست آورید.

 شناخت ساختار آزمون، شکل امتحان دادن،‌ اهداف هر دو آزمون و هم چنین تعامل با افرادی که در دو آزمون شرکت کرده اند و تجربه دارند،‌ بستری برای شناخت بهتر این آزمون های بین المللی زبان انگلیسی در کشورمان است.

 

۳-اگر دوستی در خارج از کشور دارید که حساب ارزی در اختیار دارد، از وی بخواهید که هزینه ثبت نام تافل را برای شما پرداخت کند تا نیاز به پرداخت کارمزد به موسساتی که در این زمینه در ایران فعال هستند نشوید.

 

۴-تافل اینترنتی مانند آزمون GRE، علاوه بر مهارت های زبانی، نیازمند مهارت های کامپیوتری هم هست.

چرا که این آزمون از داوطلب می خواهد که مهارت های مختلفی را که در آزمون بررسی می شود از طریق ابزارهای کامپیوتری دریافت و پس از تحلیل، به پرسش ها پاسخ دهد.

 شما باید بتوانید خیلی سریع با صفحه کلید کامپیوتر کار کنید و بنویسید و با جای حروف روی صفحه کلید آشنا باشید.

 هم چنین، در انتقال مفاهیمی که در آزمون می شنوید برای پاسخ به پرسش های مختلف، آمادگی انتقال داشته باشید و این آمادگی را از طریق موس و صفحه کلید به صفحه نمایش گری که روبروی شما قرار دارد، منتقل کنید.

 

۵-بعضا مشاهده شده است که داوطلبانی با سطح زبانی مطلوب اما به واسطه مهارت ضعیف در استفاده از کامپیوتر، موفق به اخذ نمره خوب در آزمون تافل اینترنتی نشده اند. برای همین تلاش کنید این مهارت را در خانه و پیش از شرکت در آزمون ارتقا دهید.

 

۶-دانلود منابع مربوط به مهارت های مختلفی که در تافل از شما سوال خواهد شد،‌از طریق سایت های وب امکان پذیر است. این منابع را در آینده معرفی خواهیم کرد.

 حتی الامکان سعی کنید در محیط های شبیه ساز شده با آزمون اصلی تافل کار کنید تا همواره به این محیط آشنا شوید و در روز برگزاری آزمون با مشکلی مواجه نشوید.

 

 

۷-بسیاری از دانشگاه ها دنیا برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، نمره تافل IBT حداقل ۷۹ را درخواست می کنند. یعنی شما باید در هر مهارت،‌ حداقل نمره ۲۰ از ۳۰ را کسب کنید.

 یعنی به ۷۰ درصد پرسش ها در هر مهارت خواندن، نوشتن، شنیداری و گفتاری، پاسخ صحیح بدهید.

 

۸-افرادی که قصد دارند به عنوان دستیار تحقیقاتی یک استاد در دانشگاه مقصد فعالیت کنند و بورس بگیرند، توصیه می شود که در بخش writing آزمون تافل IBT، نمره ۲۵ از ۳۰ کسب کنند.

 

 

۹- از افرادی که خواهان دستیار تدریسی یک استاد در دانشگاه مقصد هستند، انتظار می رود که در بخش SPEAKING آزمون تافل  IBT نمره ۲۵ تا ۲۷ کسب کنند.

 

۱۰-هر اندازه در آزمون تافل اینترنتی بتوانید نمره ای بالاتر از ۹۰ کسب کنید، شانس دریافت بورس تحصیلی شما افزایش پیدا خواهد کرد.

اگر چه این موضوع، نه شرط لازم هست و نه شرط کافی و پذیرش با بورس در یک دانشگاه،‌ توابع عوامل متغیر هست که باید در نظر داشته باشید.

 

 

۱۱-تافل اینترنتی تضمینی که در سایت ها و شبکه های تبلیغ می شود، صحت ندارد و موارد کلاهبرداری را به پلیس سایبر در نشانی اینترنتی به آدرس CYBERPOLICE.IR اطلاع دهید.

 

۱۲-موسساتی که در زمینه برگزاری کلاس های آمادگی آزمون تافل در سراسر کشور فعالیت دارند، همه گی پتانسیل حرفه ای برگزاری کلاس های این گونه آزمون را در اختیار ندارند.

 تلاش کنید در موسسه ای اقدام به ثبت نام برای آمادگی آزمون تافل بکنید که وسایل سمعی و بصری  موسسه کافی باشد، موسسه بتواند محیط  شبیه سازی شده آزمون را هر از گاهی برایتان فراهم کند.

 موسسه دارای استاد متخصص در آزمون تافل باشد.

 

صرف این که فردی چون native زبان انگلیسی هست یا انگلیسی خوب می داند، دال بر مهارت وی برای آموزش دانشجویان برای شرکت در آزمون تافل نیست.

 

۱۳-پرسش های آزمون تافل بر اساس استانداردهای زبان شناسی صورت می گیرد

بنابراین، برای پاسخ بهتر به پرسش ها،‌سعی کنید با استانداردهای طراحی پرسش ها و شیوه های رد گزینه های نادرست در اسرع وقت آشنا شوید تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید و نمره مورد دلخواه را بدست آورید.

 

۱۴-دامنه لغات در آزمون تافل اهمیت زیادی دارد. قبلا مقوله گرامر اهمیت زیادی داشت. اما اکنون،‌دایره لغات و درک مطلب،‌ جای آن را گرفته است.

 سعی کنید از اپلیکیشن هایی که به معرفی لغات تافل می پردازند استفاده کنید و این نرم افزارها را از طریق سایت های به اشتراک گذاری نرم افزارهای تافل به رایگان دانلود کنید.

 استفاده از کافه بازار نیز توصیه می شود.

 

۱۵-بخش گفتاری آزمون تافل، به دلیل ان که بر خلاف آزمون آیلتس، ممتحنی ندارد، وضعیت متفاوتی دارد که باید با شرایط و شیوه برگزاری آن قبلا آشنا شوید.

 

۱۶-سرعت پاسخ گویی کامپیوتری شما به ۱۲۰ پرسش آزمون ظرف مدتی مشخص، نیازمند مهارت های زبانی و کامپیوتری به صورت توامان هست. روی این ۲ مهارت با مشاوره خبرگان آزمون تافل اینترنتی کار کنید.

 

۱۷-یکی از بهترین منابع برای ارتقای سطح آمادگی جهت شرکت در آزمون تافل اینترنتی،‌ استفاده از فایل های صوتی به ویژه ویدئویی به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی مانند یوتیوب و آپارات هست.

 

۱۸-این که حداقل نمره ها برای هر مهارت در آزمون تافل اینترنتی چقدر باید باشد را از مسئول پذیرش (admission officer) دانشگاه مقصد خود جویا شوید.